fbpx
DSC_8253_2-1140x500

Kotlety z botwinki i czerwonej fasoli

Składniki na talerz kotletów:

  • botwinka 1 pęczek
  • czerwona fasola 1 puszka (400 g)
  • czosnek 2 ząbki
  • ocet winny lub jabłkowy 1 łyżka
  • majeranek 1 łyżka
  • kaszka kukurydziana lub manna 2 łyżki
  • mąka z cieciorki, pszenna lub owsiana 2 łyżki
  • olej do smażenia
  • ew. sezam ok. 2 łyżki
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

  1. Botwinkę myję, kroję drobno i wrzucam do malaksera.
  2. Dodaję opłukaną, odsączoną fasolę, przyprawy, rozgniecione ząbki czosnku i ocet winny. Blenduję.
  3. Masę przekładam do miski.
  4. Dodaję kaszkę kukurydzianą, mąkę, sezam i mieszam.
  5. Nakładam łyżką na patelnię i smażę z obu stron.
  6. Przekładam na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.

Smacznego!

Autor: Veganbanda.pl

1 Komentarz
najnowszy
najstarszy
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
3 lat temu

Będzie robione ! 🙂

Udostępnij
Polub nas na Facebooku!
Obserwuj nas na Instagramie!